DWQA Questionsdrepturi de proprietate si de alta natura dupa concubinaj de 25 de ani
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna, as dori sa stiu ce drepturi de proprietate si de alta natura pot avea dintr-un concubinaj de 25 de ani cu actualul partener, timp in care el a locuit la domiciliul meu, eu suportand toate costurile aferente, pe langa sarcinile ce deriva din traiul zilnic impreuna. In acest an ne-am mutat impreuna la casa construita in cursul anilor de cand ne cunoastem si la care am contribuit cu bani si inclusiv cu munca fizica. Mentionez ca nu avem copii impreuna, eu avand doi insa din alte casatorii. De asemenea, vreau sa stiu daca au vreun drept si copii mei. Multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul in care ati contribuit impreuna la construirea unei case, atunci sunteti coproprietara si implicit ar trebui sa detineti o cota de 1/2 din constructie. Desigur ca situatia dvs. trebuie analizata in concret pentru a stabili cu exactitate ce drepturi aveti dvs. dupa aceasta relatie.

In ce priveste copiii dvs., acestia vor beneficia de pe urma cotei dvs., adica in mod normal vor beneficia de cota de 1/2 din casa respectiva si din alte drepturi daca acestea exista (cum ar fi banii dintr-un cont).

Mult succes!