DWQA Questionsdrepturi copii majori in caz de divort
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! parintii mei au divortat dupa o casnicie ce a durat 27 de ani, din care au rezultat 2 copii,eu si sora mea. Ei au construit o casa, al carei titular este numai tatal. Mama locuieste in strainatate de 3 ani. Copiii au vreun drept la casa sau pot fii evacuati oricand ? in ce conditii pot copiii dobandi drepturi la casa? Mama are drept la casa?
Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In acest moment copiii nu au niciun drept in raport cu casa respectiva. Acestia pastreaza un drept de mostenire, insa nu dobandesc vreun drept asupra casei la momentul divortului, ci eventual la mostenire daca nu le vinde/doneaza tatal bunul intre timp. Relativ la mama dvs., aceasta ar putea avea un drept in situatia in care ar dovedi ca a contribuit la dobandirea casei.

Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!