DWQA QuestionsDrepturi concubina frate la mostenirea fratelui
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

BUNA ZIUA ! Sunt detinatorul unui certificat de mostenitor ,in urma decesului mamei mele,din AUGUST 1999,impreuna cu fratele meu.In 2001 a decedat si tatal nostru,astfel mostenirea impartindu-se in 2 parti egale.Fratele meu a ramas in locuinta mostenita,ca locatar,cu o concubina de a lui. Va rog sa-mi spuneti,conform legii in vigoare, CONCUBINA respectiva, ce drepturi ,din mostenire,poate avea ,dupa moartea fratelui meu,avand in vedere ca locuiesc impreuna si astazi,fara sa fie casatoriti.
VA MULTUMESC ANTICIPAT,PENTRU RASPUNSUL PROFESIONIST,pe care il astept ,cat mai curand.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua

Avand in vedere ca fratele dvs. are o relatie de concubinaj, atunci doamna respectiva nu are niciun drept succesoral in ce priveste o eventuala mostenire legala. Desigur, ca aceasta situatie nu exclude posibilitatea acordarii unor drepturi succesorale de catre fratele dvs. in mod direct catre concubina sa.

Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!