DWQA QuestionsDrepturi adoptat
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, va rog sa ma sprijiniti in rezolvarea unei probleme: Am fost adoptata de o familie unde mama adoptive este sora tatalui meu natural si as vrea sa stiu:
1. daca certificatul de adoptiune este cu efect restrans sau cu efect deplin?, de unde pot afla oficial, obtinand si un inscris cu aceasta mentine, precum si alte date. Adoptiunea a fost trecuta in registrul starii civile in 16 martie 1960.;
2. daca am drepturi in calitate de fiica biologica la mostenire de pe urma parintilor naturali, precum si de pe urma mamei adoptive sora tatalui natural;
3. care este diferenta dintre un certificat de infiere si unul de adoptiune?
Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. Cel mai recomandat ar fi sa solicitati mai multe informatii de la cei de la Starea Civila intrucat trebuiesc verificate actele adoptiei , respectiv registrul de infieri din arhiva primariei, precum si inregistrarea facuta la Notariatul de Stat, din arhiva notariatului, pe care o gasiti, fie la camera notarilor din judetul dvs., sau daca nu a fost preluata de ei, la arhiva judecatoriei.

2. In situatia in care ati fost adoptata cu efecte depline, drepturile dvs. succesorale se rezuma doar cu privire la mostenirea mamei adoptative.

3. Din cate cunosc nu este nicio diferenta.