DWQA QuestionsDreptul la apartament
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

Eu va rog mult sa ma ajutati cu un sfat.

Dupa casatorie eu am trait cu sotul intr-un apartament(1) donat sotului meu de catre parintii lui (adica socrii mei). Pe parcursul anilor de casatorie noi cu sotul am procurat un alt apartament (2) socrilor mei cu aceasi suprafata ca si apartamentul(1) donat sotului meu de catre ei.
Acum sotul a vandut apartamentul(1) donat lui cu 50 de mii de euro si am procurat in baza banilor acestea un alt apartament(3) in valoare de 63 de mii de euro. Acest apartament(3) oficial e procurat in casatorie si parca ar trebui si mie sa-mi revina jumatate, dar de fapt sursa de proveneta a banilor (cea mai mare parte) este din apartamentul(1) donat de socri si eu ma tem ca intr-o zi sa nu raman fara nimic. Caci eu nu am nici o dovada ca noi din banii nostri comuni am procurat apartament(2) socrilor, caci noi doar il plateam treptat, dar oficial el a fost inscris din start pe socri.
Cum sa procedez eu in situatia data, ca sa nu stau cu frica ca pot ramane fara nimic candva?
E posibil sa fac la notar vre-un document in care sa scrie ca sotul nu poate avea careva pretetii vreo data la jumatate de apartament(3) (sub temeiul ca noi am procurat apartamentul(3) in baza apartamentului(1) ce-i apartinea doar lui), caci eu am achitat jumatate din apartament(2) pentru parintii lui? Sotul e deacord sa semneze astfel de docment.
In general se face asa ceva? Sau nu? Si ce valoare juridica poate avea acest document de la notar?
Multumesc frumos, anticipat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Un document astfel cum este cel mentionat de catre dvs. ar putea avea valoare doar sub forma unei declaratii notariale, insa indicat este sa discutati cu un notar in mod efectiv. Altminteri, inscrierea dvs. la nivelul cartii funciare ar avea o prezumti de proprietate.

Cu stima,
Echipa CJO.ro