DWQA Questionsdrept de decizie a unuia dintre soti asupra unui contract pe numele celuilalt
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua, as vrea sa stiu daca eu ca si sotie, am dreptul de decizie/modificare/orice solicitare asupra unui contract de furnizare servicii de telecomunicatii cu rds-rcs, dat fiind faptul ca, acest contract este pe numele sotului meu.exista o lege a afamiliei care ofera acest drept?cei de la rds-rcs nu imi preiau nici o reclamatie/sesizare solicitare pt ca nu sunt titulara contractului.sotul meu este des plecat, nu are timp sa se adreseze in caseriile lor.spre exemplu, am stat odata 10 zile cu televiziunea nefunctionala, doar pt ca sotul meu nu a putut reclama acest lucru, iar mie mi-au refuzat acest drept.multumesc

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul este undeva la mijloc in sensul in care pe de o parte cei de la rds sunt obligati sa discute doar cu cel care a contractat, iar pe de alta parte dvs. ca sotie aveti practic un mandat tacit in ce priveste bunurile casniciei si practic sunteti o familie. Pentru a nu mai aparea probleme, sotul va poate acorda eventual o procura prin care dvs. sa administrati/ sa va ocupati de contractul cu cei de la rds.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu sunteti singura care reclamati rds-rcs. Nu cred ca va ajuta prea mult daca va spun ca un titular de contract cu rds-rcs a anuntat ca televiziunea este nefunctionala de mult timp si nu s-a intamplat nimic din partea furnizorului de servicii, nicio reactie, in afara de aceea de a emite factura si de a incasa valoarea ei.

Este o stupizenie sa te prevalezi de faptul ca numai titularul de contract are dreptul sa reclame ceva in legatura cu o defectiune aparuta exclusiv din culpa furnizorului.
Daca intr-o familie sunt 6 membrii ar insemna ca toti sa aiba contract cu rds-rcs in eventualitatea ca daca vreodata apare vreo problema numai titularul de contract sa poata reclama?
Raspunsul este evident nu.

Chiar daca nu sunteti titulara contractului (ar fi si absurd in contract sa fie trecuti toti membrii familiei) nu exista niciun text de lege care sa va interzica dreptul de a reclama vreo disfunctionalitate in serviciile rds-rcs

Un eventual raspuns din partea lor ca dvs. sunteti tert fata de contractul dintre ei si sotul dvs. nu isi gaseste pe deplin aplicarea in acest caz, avand in vedere mandatul tacit, pe de o parte si pe de alta parte faptul ca de serviciile lor beneficiaza toti membrii familiei, nu numai titularul de contract.

Protectia Consumatorului a dat numeroase sanctiuni celor de la rds-rcs ca urmare a solutionarii favorabile a reclamatiilor beneficiarilor de servicii.

Av. Paula Nedelcu