DWQA Questionsdrept de autor – fonduri UE
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sunt presedintele unui ONG cu domeniu de activitate ”formare profesionala”. Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarea intrebare:
Doresc sa utitilizez in cadrul unui program de formare profesionala organizat de noi, un material (suport de curs) realizat de un alt furnizor de formare in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene in cadrul programului POS Dezvoltarea resurselor umane.
Va rog sa-mi spuneti in ce conditii pot utiliza acest material. Daca este nevoie de acordul expres al beneficiarului de proiect initial sau in ce conditii acesta ni-l poate pune la dispozitie.(este obligat sau nu?) Il poate valorifica? Cine detine drepturile de autor asupra materialelor rezultate din proiecte finantate de UE? Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Va trebui sa cititi legea nr 8/1996 privind drepturile de autor. Important este daca acel suport de curs a fost scris de catre acel furnizor, sau respectivul curs reprezinta o informatie generala, specifica proiectelor. Daca cursul respectiv este o creatie proprie, atunci in mod norrnal ar trebui sa solicitati acordul autorului (cu anumite exceptii). In caz contrar, respectivul curs poate fi preluat.