DWQA QuestionsDosar proces
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Acum un an am terminat un proces de partaj cu fostul sot,s-a ajuns la executare silita,m-a reprezentat o singura avocata pe toata perioada proceselor(divort,partaj,executare silita) eu am facut un ctr.cu dansa sa ma reprezinte,mi-am achitat onorariul,(mi-a taiat chitanta si a pus-o la dosar),dar eu nu am absolut nici-un act doveditor,nu am nici-o copie dupa actele depuse la dosar,am doar Hotararile Judecatoresti. Nu era normal sa-mi dea si mie o copie dupa toate actele de la dosar? Cum fac sa ajung in posesia dosarului,avand in vedere ca dansa nu vrea sa-mi dea nici-o copie,cerandu-mi alti bani de care eu nu stiu nimic? Cum pot sa ma apar in instanta in situatia in care imi cere bani prin executare silita?
Va multumesc anticipat,
Cu respect

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Aveti dreptate in ce priveste predarea actelor, dna. avocat trebuind sa va predea actele in baza actelor normative care reglementeaza profesia de avocat. Pentru a intra in posesia actelor de la dosare, puteti merge la arhivele instantelor judecatoresti unde ati avut procesele si solicita copie dupa actele de la dosar.

In ce priveste executarea silita, puteti face contestatie la executare daca executarea nu respecta normele legale. In cazul dvs. cel mai indicat ar fi sa va angajati un aparator (avocat) care sa va reprezinte interesele.