DWQA Questionsdosar penal – lovire cu masina cu spatele
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua. va rog sa ma ajutati cu indormatii in legatura cu situatia in care ma aflu.

in parcarea unui supermarket ma aflam pe aleea principala, am ajuns intr-un loc, am privit locurile de parcare din zona si erau ocupate. am dat cu spatele dupa ce m-am asigurat in oglinda retrovizoare de pe parbriz. o doamna in varsta a traversat strada iar eu am lovit-o cu spatele masinii in partea stanga, langa toba de esapament in dreptul stalpului unde aveam vederea obturata. doamna s-a taiat la un picior intr-o tabla de langa spoiler, si s-a lovit cu cotul, coastele si capul de asfalt.. eu nu aveam telefonul la mine asa ca nu am putut sa sun la politie. eram speriat, toata lumea imi spunea sa o duc la spital. am mers cu doamna la spital, acolo m-am intalnit cu un politist care mi-a spus sa sun la politie. au venit doi domni care mi-au pus etilotestul care a avutrezultatul 0% alcool. apoi am facut cercetari la fata locului unde le-am explicat ce s-a intamplat. dupa care am fost la itp unde s-au facut verificari ale masinii care au fost cu rezultatul „fara avarii”. dupa ce am terminat cu verificarea masinii am facut declaratie la politie. eu povesteam politistului, el imi dicta cum sa scriu, toata declaratia a fost realizata dupa cum am povestit eu, mai putin faptul ca m-am asigurat in oglinda retrovizoare de pe parbriz. mi s-a intocmit dosar penal,

apoi am fost la doamna la spital i s-au facut verificari la torace, la rana taiata. la torace nu avea nimic fracturat. am fost cu doamna la spitalul neuro, unde i s-au facut radiografii la cap, din care a reiesit ca doamna nu are leziuni la cap sau coloana. a ramas internata pana a doua zi cand a fost externata. dupa aceasta zi, am mers cu dumneaei la fiecare verificare a plagii taiate de la picior si i-am cumparat medicamentele prescrise de medic.

politia m-a chemat si am semnat procesul verbal de la dosarul penal. doamna nu are nimic in afara plagii taiate de la picior si noaptea in care a fost internata la spitalul neuro pentru supraveghere.

va rog sa-mi spuneti ce ma asteapta. in ce consta actiunile care se vor lua impotriva mea. doamna spune ca nu va merge la politie decat daca o vor chema acestia insistent. in acest moment dumneaei imi spune ca nu vrea sa-mi faca rau, dar imi e frica de faptul ca politistii o vor domina si pe ea, si va semna ceva ce va putea sa-mi faca rau.

va rog sa-mi spuneti ce ma asteapta.

multumesc pentru timpul acordat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Daca situatia este asa cum ati prezentat-o dvs., atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme, intrucat nu ar trebui sa fiti trasa la raspundere din punct de vedere penal. In cazul dvs. ar trebuie sa se acorde NUP (neinceperea urmaririi penale), in cel mai rau caz putand sa va fie suspendat dreptul de a conduce.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!