DWQA QuestionsDocumente necesare loc de munca in Germania
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Intentionez sa plec din tara sa gasesc un loc de munca in Germania. In prezent sunt in somaj , pana in luna octombrie. va solicit sprijinul si va rog sa ma sfatuiti care ar fi pasii de urmat, documentele necesare a fi luate din tara, pasii de urmat acolo pentru dreptul de sedere si drept de munca, documentele necesare. Mentionez ca sunt absolventa de studii superioare in domeniul economic (ASE Bucuresti 2007), in Germania am unde locui. Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In ce priveste actele de calatorie, recomandat ar fi sa aveti buletinul si pasaportul la Dvs. Cei din Germania recomanda ca de indata ce ati ajuns in tara, ar trebui sa va inregistrati la biroul din Primaria (denumit „Einwohnermeldeamt” sau „Bürgeramt”) rezidentei Dvs. din Germania.

Muncitorii sezonieri romani pot lucra pana la patru luni pe an calendaristic (cei cu contract in parcuri de distractii chiar pana la noua luni) daca sunt in posesia unui contract aprobat de oficiile de mijlocire a fortei de munca german (ZAV Bonn) si roman ( Ministerul Muncii si Solidaritatii Sociale).

Daca doriti sa lucrati in Germania si nu sunteti in posesia unui contract aprobat in cadrul conventiei dintre oficiile de munca a celor doua tari, aveti nevoie si de un permis de lucru – acesta este eliberat de Agentia Federala de Munca. In principiu doritorii trebuie sa aplice numai la Biroul pentru Straini, care va elibera adeverinta de sedere daca vi se poate asigura drepul la munca.

Va sfatuim sa contactati inca din tara Oficiul pentru Straini din Germania (nu reprezentantele germane din Romania), pentru a clarifica daca indepliniti conditiile pentru acordarea dreptului de munca respectiv care sunt documentele necesare pentru obtinerea lui pentru a economisi costurile unei calatorii eventual zadarnice respectiv unui timp de asteptare mai indelungat.

De asemenea, va indicam sa luati legatura si cu cei de la Ambasada Romaniei in Germania pentru mai multe detalii si informatii cu privire la sedere si munca.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in straintate[/link]