DWQA QuestionsDizolvare/lichidare firma
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
In anul 2004, cand inca eram studenta, am infiintat o firma in localitatea Focsani, pe care nu am avut-o niciodata cu activitate si care acum este suspendata pe 3 ani (din aprilie 2009).Din pacate ma tot lovesc de sistem si anume trebuie periodic sa tot platesc ceva taxe si sa depun tot felul de declaratii de care sincer m-am cam saturat. Eu acum locuiesc in alta localitate Medias), alt judet.
As putea sa dizolv aceasta firma, un SRL, cam cat m-ar costa si care ar fi pasii?Cat ar dura rezolvarea problemelor si lichidarea ei? (solicit aceste informatii pt. ca trebuie sa ajung iar la Focsani, in zilele lucratoare si trebuie sa-mi iau concediu).

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu lichidarea si dizolvarea unei firme in mod voluntar, presupune doua etape:

Etapa 1 – dizolvarea si lichidarea voluntara
– Cerere de inregistrare a mentiunii
– Hotararea AGA sau decizia asociatului unic
– Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
– Dovada achitarii taxelor.

Etapa 2 – de radiere (voluntara)
– Cerere de radiere
– Certificatul de inregistrare si anexele
– Situatia financiara de lichidare
– Hotararea de repartizare a activelor
– Certificat de la Administratia Financiara din care rezulta ca societatea nu are datorii la bugetul de stat si la contributiile sociale
– Imputernicirea persoanei care depune mentiunea, daca este cazul
– Dovada achitarii taxelor.

In cazul unei societati cu asociat unic, patrimoniul societatii este transmis, fara a mai fi nevoie de lichidare, catre asociatul unic.
Din pacate nu va pot aproxima costurile, insa aceasta procedura nu este una tocmai ieftina.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]