DWQA Questionsdivort si incredintare minor
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna!numele meu este ionela am 24 de ani sunt casatorita si am un copil de 2 ani.de cand a venit copilul pe lume sotul meu a inceput sa se poarte nu prea frumos cu mine,prin jigniride genul:”tu nu ai dreptul la viata”,”nu esti buna de nimic”,”daca nu castigi cat mine nu pleci la munca”,si tot felul de descurajari din astea care ma fac sa ma simt inutila,pe langa toate astea se adauga si lovituri cand am curajul sa ii reprosez ceva se enerveaza si ma loveste,si nici macar nu isi recunoaste greseala spune ca eu l-am proovoca!Imi interzice sa merg la parintii mei in vizita desi ne despart 10 km eu nu am voie sa merg la ei.mama si tata mi-au spus sa iau copilul si sa vin acasa dar,nu e chiar asa de simplu,si imi este teama sa nu raman fara copil,mentionez ca el lucreaza in armata si cand sa nascut copilul a intrat in concediu postnatal pt 2 ani,pe 1 sept incepe munca,dar el nu sa ocupat cu nimic in crestera copilului doar ca aducea cele necesare dar nu a hranit copilul sau sa ii schimbe un scutec,de toate astea m-am ocupat eu.daca vreau sa plec spunetimi cum sa procedez sa nu imi pierd coplilul.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu ar trebui sa intentati o actiune de divort, iar in cadrul acestei actiuni sa solicitati incredintarea minorului. Desigur, aceasta incredintare poate fi dispusa si pana la pronuntarea divortului, pe calea ordonantei presedintiale, dar dupa intentarea divortului. Sansele de a va fi incredintat minorul sunt mai mari in cazul mamei decat in cazul tatalui, mai ales ca trebuie avuta in vedere varsta frageda. Copilul in cele mai multe cazuri este incredintat mamei intrucat se bazeaza pe dependenta acestuia de mama la varstele mici. Exista si situatii in care minorul este incredintat tatalui, insa aceste cazuri si exceptionale iar mama trebuie sa fie intr-o stare de imposiiblitate de a avea grija fata de minor.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]