DWQA Questionsdivort si custodie copii
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

dupa 4 ani de casnicie eu si sotul meu am hotarat ca este mai bine sa ne despartim;din orgoliu el imi cere sa paresc domiciliu(locuim in casa lui) acum,inainte de a incepe divortul; eu as face o dar ma tem sa nu se foloseasca de asta la proces; ma poate afecta? in problema custodiei sunt 2 minori de 4 ani respectiv 1 an, copii nostri; ma tem sa nu mi ia copii; eu sunt in concediu de crestere si ingrijire copil cu un venit pana in 900 lei iar ca proprietate am 1/8 dintr un apartament cu 4 camere unde ma voi duce sa locuiesc alaturi de mama , cele 2 surori si o nepoata; venitul sotului meu este mult mai mare
va multumesc,
mariana

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Domiciliul ar trebui parasit doar in cazuri exceptionale, cand nu se mai poate locui impreuna. Daca sotul dvs. va da afara, atunci ar fi bine ca in momentul in care va da afara sa existe un martor care sa vina in instanta si care sa sustina ca v-a dat afara. Parasirea domiciliul conjugal nu este un aspect negativ pentru dvs. daca nu mai rezistati sa locuiti cu sotul (exista cazuri in practica in care s-a ajuns si la vatamari corporale).

In ce priveste copiii, instanta nu se va baza numai pe veniturile parintilor. Instanta va avea in vedere varsta copiilor (de cele mai multe ori cand minorii au varste fragede acestia sunt incredintati mamei), afectivitatea dintre parinti si copii, elemente care sa convinga instanta ca incredintarea catre unul dintre parinti este in interesul superior al copilului (copiilor). Faptul ca aveti unde locui si o suma de bani pe care va puteti baza este un lucru care va va ajuta in instanta.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu parasiti domiciliul conjugal, indiferent daca vi se promite ca nu va face referire la aceasta imprejurare in motivele de divort.

Daca ati ajuns la concluzia ca cea mai buna solutie o reprezinta divortul si de asemenea ati hotarat si cu privire la rezolvarea cererilor accesorii divortului puteti formula actiune de desfacerea casatoriei intemeiata pe acordul vostru.

Cererile accesorii divortului sunt – cele privitoare la nume, la incredintarea minorilor, la stabilirea pensiei de intretinere si la dreptul tatalui (daca cei 2 minori vor fi incredintati dvs) de a avea legaturi personale cu copii.

Av. Paula Nedelcu