DWQA Questionsdivort fara copii in lipsa sau aminarea termen ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua,
in calitate de reclamant in proces de divort (fara copii si partaj ulterior de comun acord) nu ma pot prezenta la al 2 lea termen(la primul am fost prezent) deoarece lucrez in afara tarii ,am resedinta temporara in afara tarii pe durata contractului de munca, iar angajatorul ,cf contract ,nu imi poate acorda CO.
Care ar fi solutia convenabila : judecta in lipsa ori aminarea termenului pina ma pot prezenta (aprox peste 4 luni) .va multumesc !

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care nu va prezentati exista posibilitatea sa vi se respinga actiunea ca nesustinuta deoarece prezenta reclamantului este obligatorie. Ati putea incerca sa faceti o cerere de amanare la care sa depuneti dovezile necesare ca nu puteti sa fiti prezent la termen. Puteti de asemenea sa mergeti si la judecatorie sa incercati sa vorbiti cu judecatorea de caz pentru a-i explica acesteia situatia dupa depunerea cererii de amanare.

O alte posibilitate ar fi sa faceti o cerere de preschimbare de termen motivatand faptul ca o sa fiti plecat, daca termenul de judecata primit este mai indepartat.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Aveti obligatia sa va prezentati personal in fata instantei. Lipsa nejustificata a dvs. ca reclamant conduce la respingerea cererii de divort ca nesustinuta.

Daca aveti resedinta in strainatate puteti fi reprezentat prin avocat.

Succes,
Av. Paula Nedelcu