DWQA Questionsdivort cu parasire de domiciliu
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

sunt casatorit din 1985 si in luna inuarie 2012 am parasit domiciliul pentru a evita divergente cu sotia si a evita un scandal, mentionez ca in prezent locuiesc impreuna cu concubina mea. Detin o inregistrere audio in care sotia afirma ca nu are nevoie de mine si multe altele spuse acolo si in plus aceasta a recunoscut intro discutie purtata cu mama mea ca are pe cineva cu care traieste de mai mult timp. Eu doresc divortul si sa impartim pa cale amiabila bunurile comune intre care si un apartament pe care il avem dela parintii mei dar acum e pe numele nostru. Care ar fi solutia si daca e vreo problema ca am parasit domiciliul?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu sunteti obligat sa ramaneti casatorit. Puteti sa divortati, iar ulterior sa faceti partajul. Nu este obligatoriu sa faceti partajul odata cu divortul. De asemenea, nu are importanta daca sotia vrea sau nu divortul, intrucat puteti introduce cererea si fara acordul acesteia.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul dvs. indicat este sa divortati fie la Primarie, fie la notar, urmand ca ulterior sa impartiti si bunurile (la notar cel mai indicat). Desigur ca trebuie verificat daca apartamentul este bun propriu sau comun inainte de a discuta partajarea acestuia, insa pentru aceste motive trebuie verificata situatia in mod concret.

Relativ la parasirea de domiciliu, nu are importanta atat de mare in cazul in care va intelegeti pe cale amiabila.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Mai adaug faptul ca am discutat cu sotia si este de acord cu divortul dar doar dupa ce vandem apartamentul si impartim suma rezultata, dar daca se vande peste 2-3 ani sau mai mult nu pot divorta daca ea nu e de acord? ce se poate face sa ne despartim in si in drept ca ea nu vrea altfel? va rog ajutatima cu un raspuns.