DWQA Questionsdivort
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Acum 5 ani am luat decizia sa ma marit.Dupa 1(un )an relatiile dintre mine si sotul meu au degenerat definitiv.de 3 ani jumatate nu mai locuim impreuna ,nu avem copii,nu avem bunuri comune si vreau sa divortez .am intentat proces de divort de curand si la primul termen paratul nu s-a prezentat si in urma discutiilor telefonice mi-a zis ca nu se va prezenta niciodata la proces.cum trebuie sa procedez sa obtin divortul si sa-mi refac viata in conditiile in care sotul nu se prezinta la judecatorie.
Mentionez ca in dosarul de la Judecatorie am depus o cerere de divort de comun acord ,cu semnatura lui .
El a zis ca nu v-a recunoaste aceasta semnatura si nu vrea sa divorteze .Ba mai mult ma ameninta ca daca divortez o sa-mi rupa mainile si picioarele si stimabili domni ESTE PREOT!
Vreau sa scap de acest cosmar .
Va multumesc anticipat si astept cu interes raspunsul dumneavoastra !
Cu stima ,Laura

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Daca la primul termen sotul dvs. nu se va prezenta nu o sa puteti divorta de comun acord. Drept urmare, la primul termen trebuie sa va modificati cererea in sensul ca solicitati desfacerea casatoriei prin procedura de drept comun. Aceasta insemna ca trebuie sa vorbiti de motivele pe care va intemeiati actiunea si eventual sa propuneti probe- de obicei martori. In aceasta procedura, chiar daca sotul dvs. nu are de gand sa se prezinte, daca instanta considera motivele dvs. temeinice atunci va dispune desfacerea casatoriei. Casatoria este liber consimtita, nu va poate obliga sa ramaneti casatorita daca nu este ceea ce va doriti, insa probele trebuie sa fie convingatoare.