DWQA Questionsdiscriminare ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, tuturor. Am o mare rugaminte, si anume sa ma lamuriti daca unor furnizori de servicii medicale, de exemplu, unor spitale, li se poate aplica o taxa de acreditare, in mod diferentiat, adica pentru spitalele din mediul urban o taxa de 1000 RON, iar pentru cele din rural o taxa de 500 RON, aceste spitale furnizand aceleasi servicii medicale. Este vorba, in cazul de fata, de o discriminare si incalcare a Constitutiei (art.16) si a prevederilor OG.137/2000 privind prevenirea si sanctionarea tuturor formelor de discriminare, republicata? Va multumesc anticipat si va doresc sanatate si reusite pe toate planurile.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Important este in baza carei norme se dispune aceasta taxare. Pot exista anumite elemente dupa care se pot stabili taxe mai mari sau mai mici. In cazul Dvs., avand in vedere ca mediul urban este unul mai dezvoltat, atunci exista posibilitatea infiintarii unei taxe mai mari fata de un mediu rural, unde dezvoltarea este mai redusa. In functie de criteriile stabilite, se poate concluziona daca este sau nu o discriminare.

Totodata, discriminarea priveste in principiu cetatenii ca persoane fizice, iar de cele mai multe ori taxele difera intre mediul rural si cel urban, in sensul in care cele urbane sunt mai ridicate.