DWQA QuestionsDESPRE UN TREN RAMAS IN URMA DECESULUI PARINTILOR.
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

dupa moartea socrilor a ramas un teren de 2,52 ha.sora sotului meu a luat acel teren facindu-si un titlu de proprietate pe numele ei fara a cere vreo semnatura s-au sa vina unul din cei 3 frati in instanta sa semneze .acest fapt s-a intimplat acum 20 de ani.ne-a mintit ca terenu il trece pe numele socrului efectiv a tatalui ei si a sotului meu si il va transfera undeva cit mai aproape de orasul unde locuim.am descoperit acum dupa 20 de ani ca acel teren de 2,52ha.este cu titlu de proprietate pe numele ai…cum si ce putem face ca si ceilalti 2 frati si 2 nepoti de la un alt frate care a decedat am putea intra legal in posesia a ceia ce ni se cuvine fiecaruia din aceaparte de teren??/va multumesc anticipat.cu stima elena m.

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

sora sotului meu a venit din bucuresti si ne-a mintit pe toti ca merge intr-o comuna alaturata unde tata socru avusese inainte de colectivizare acel teren.a cerut de la fam mea care detinea acel certificat de proprietate foarte vechi sa i-l dam sa mearga sa faca titlu de proprietate pe numele socrului meu. si sa aduca terenul prin transfer undeva linga orasul unde locuiesc mai multi frati ai sotului meu.descoperim dupa 20 de ani de la eliberarea acelui titlu de proprietate ca este eliberat pe numele ei .mentionez ca nu a chemat pe niciunul din cei 3 frati ai ei in instanta s-au la primarie sa dea semnatura ca renunta s-au ca au pretentii asupra partii ce li se cuvenea fiecaruia.va rog frumos sa-mi spuneti ce putem face in cazul acesta si daca mai avem sorti de izbinda sa intram fiecare in posesia partii de teren ce i se cuvine .va rog respectuos sa-mi spuneti si de ce acte avem nevoie in caz ca sigur o sa mergem in instanta.multumesc anticipat cu stima elena matei.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul dvs. va trebui introdusa o cerere de chemare in judecata prin care sa se solicite nulitatea absoluta a titlului de proprietate. Astfel, daca si ceilalti frati aveau dreptul la teren, acestia pot anula titlul de proprietate in vederea emiterii unuia nou. Situatia dvs. este complicata, motiv pentru care indicat este sa contactati un avocat inainte de introducerea actiunii.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!