DWQA Questionsdespre o executare silita bunuri comune ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

ttrebuie sa platesc o sulta de 3oo mil lei vechi fostului sot.nu am decat jumatate de suma iar de restul as putea face rost in max 3luni.cine ma poate ajuta sa nu raman in strada?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Puteti obtine o esalonare a platii sau puteti face o contestatie la executare in situatia in care se va intreprinde o executare silita impotriva dvs. Contestatia la executare se face chiar la instanta de executare.

„Art. 399 Cod procedura civila
Impotriva executarii silite, precum si impotriva oricarui act de executare se poate face contestatie de catre cei interesati sau vatamati prin executare. De asemenea, daca nu s-a utilizat procedura prevazuta de art. 2811, se poate face contestatie si in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea titlului executoriu, precum si in cazul in care organul de executare refuza sa inceapa executarea silita ori sa indeplineasca un act de executare in conditiile prevazute de lege.
Nerespectarea dispozitiilor privitoare la executarea silita insasi sau la efectuarea oricarui act de executare atrage sanctiunea anularii actului nelegal.
De asemenea, dupa ce a inceput executarea silita, cei interesati sau vatamati pot cere, pe calea contestatiei la executare, si anularea incheierii prin care s-a dispus investirea cu formula executorie, data fara indeplinirea conditiilor legale.
In cazul in care executarea silita se face in temeiul unui titlu executoriu care nu este emis de o instanta judecatoreasca, se pot invoca in contestatia la executare aparari de fond impotriva titlului executoriu, daca legea nu prevede in acest scop o alta cale de atac. „