DWQA QuestionsDespre hartuire
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Un fost prieten (iubit) de-al ei ii trimite prietenei mele mesaje pe mail, in care ii spune ca doreste sa vorbeasca cu ea. Nu e agresiv sau vulgar, mesajele sunt foarte „cuminti”, ceva gen „as vrea sa vorbim, mai esti suparata pe mine?”.

Ea insa stie ca el inca mai tine la ea, si ce isi doreste de fapt, anume o reluare a relatiei cu ea, si i-a spus explicit ca nu vrea sa discute cu el si sa nu-i mai trimita mesaje.

Mesajele insa au continuat. Frecventa lor este cam unul la 2-3 saptamani, deci nu sunt foarte dese. Ea de obicei le ignora, o singura data i-a raspuns atunci cand l-a rugat sa nu-i mai scrie, dar o deranjeaza mesajele.

In plus, acum de 1 martie, i-a trimis si un buchet de flori pe adresa de la serviciu, pe care a aflat-o de pe contul ei de facebook. Pe felicitare scria „O primavara frumoasa”, deci nu ceva agresiv, dar ea s-a speriat ca respectivul o poate cauta sau urmari, acum ca stie unde lucreaza.

Ne gandim sa-l actionam in instanta, numai ca am dori sa aflam ce sanse de succes avem si care ar putea fi rezultatul, care sunt pedepsele in eventualitatea ca am castiga.

Mentionez si ca la sfarsitul relatiei lor, acum cativa ani buni, el a fost destul de agresiv, tot pe mail, a fost deprimat si i-a scris multe lucruri urate si amenintari, ba ca-i face ei rau, ba ca se sinucide, a jignit-o, si asa mai departe. Aceste mailuri pot fi folosite ca probe intr-un eventual proces, sunt admise?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Cazul dvs. ar putea fi incadrat cel mult pe amenintare daca este cazul, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!