DWQA Questionsdespre divort ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara.Sunt in divort cu sotul meu la al 3 lea termen, la term trecut nu m-am prezentat ca a fost copilul bolnav si am depus la dosar adeverinta medicala si o cerere de amanare. Luna aceasta trebuie sa fie audiati martorii , martorul meu in proces este tatal care domiciliaza la aceeasi adresa cu mine , el a primit 2 citatii pe numele lui pt aceasi data, ora, complet dar cu seriile diferite…42 si 43.Intrebarea mea este daca eu in calitate de parata nu am primit citatie pt a mi se aduce la cunostiinta termenul trebuie sa ma prezint la proces? Se audiaza martorii in lipsa mea? Trebuie sa depun inainte sau dupa proces o cerere la dosar ca nu am fost citata sau pur si simplu astept sa fiu citata pt urmatorul termen? Multumesc

7 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care v-ati prezentat la un termen, atunci instanta nu a mai dispus citarea dvs. intrucat aveati termen in cunostinta (chiar daca ati fost la primul sau la al doilea termen – probabil ca la unul din cele doua termene ati propus si martori). Deci, in situatia in care aveati cunostinta de termen, atunci nu trebuie sa fiti citata si puteti sa va prezentati in instanta (nu este obligatoriu sa va prezentati insa este in interesul dvs. intrucat vi se audiaza martorul propus). Martorul se poate audia si in lipsa dvs., insa prezenta dvs. ar fi necesara pentru situatia in care ati dori (spre exemplu) sa-l intrebati pe martor mai mult detalii despre situatia dintre dvs. si fostul sot.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Dar nu este viciu de procedura daca la termenul trecut eu nu m-am prezentat si nu mi s-a a adus la cunostiinta urmatorul term?, iar tatalui meu i s-a trimis 2 citatii, bineintele din greseala nu se amana procesul sau audierea martoriilor?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Raspunsul este „da”, exista un viciu de procedura daca nu ati fost citata (intrucat nu ati fost prezenta la ultimul termen). Problema cu cele doua citatii, in cazul in care sunt emise pe numele tatalui, este ca una dintre ele trebuia sa fie destinata dvs. Insa, instanta din eroare a dispus citarea tatalui de doua ori. In acest caz, procesul ar trebui sa se amane insa instantei va trebui sa i se aduca la cunostinta acest viciu. Totusi, trebuie sa verificati citatiile pentru a verifica daca nu cumva una dintre ele mentioneaza numele dvs.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Totodata, va trebui sa aveti in vedere ca in situatia in care sunteti reclamanta in cauza, adica daca ati introdus dvs. actiunea de divort, prezenta dvs. este obligatorie. In situatia in care sunteti reclamant si nu va prezentati, riscati sa vi se respinga cererea ca nesustinuta.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Daca este viciu de procedura si din eroare au fost trimise 2 citatii pe numele tatalui care este martor,(eu sunt in calitate de parata) cum pot sa aduc la cunostiinta instantei?.Ma prezint la termen si aman procesul sau depun la registratura o cerere de amanare ? Multumesc pt raspunsuri