DWQA Questionsdespre divort si martor ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! Sunt in proces de divort in calitate de parat.Reclamantul doreste sa \’\’scape \’\’cat mai repede de problema, drept pt care imi incredinteaza minorul , \’ii plateste pensie, etc.Am pledat pt\’ \’\’divort din culpa comuna\’\’.A existat o prima infatisare, s-a stabilit \’\’acordul\’\’si chemarea in instanta a unui martor comun.A venit urmatoare infatisare, nu m-am prezentat nici eu , nici martorul, prin urmare s-a amanat .Martorul a fost citat in scris, prin urmare este obligat sa se prezinte, desi nu este de acord.
1 La ce valoare se ridica amenda in caz de neprezentare si cu cat influienteaza decizia finala.
2 Se poate pronunta divortul fara marturia acestuia sau mai este citat inca odata si se acorda un nou termen?
3 Se mai acorda vreun termen dupa audierea martorului?
4 Mai pot solicita eu o amanare indiferent dc martorul a fost audiat in care sa solicit ca mai am nevoie de timp sau etc?
Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

1. Amenda judiciara este de la 30 la 500 de lei conform art. 108^1 Cod procedura civila;
2. In mod normal se va mai incerca inca o data citarea martorului, insa instanta se poate pronunta si fara dispozitia martorului mai ales ca partile au ajuns la un consens si sunt de acord cu divortul din culpa comuna.
3. In mod normal nu, intrucat de obicei se va pronunta asupra cererii dupa audierea martorului.
4. Puteti solicita o amanare insa motivul trebuie sa fie unul intemeiat care sa necesite o amanare a procesului, fie ca este vorba de situatia de fapt sau de un act procedural. Faptul ca mai aveti nevoie de timp nu este un motiv intemeiat.