DWQA Questionsdespre descoperirea de card banc post ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

am facut o descoperire de card de 3 salarii acum 2 ani ,in urma cu un an am fost data in somaj in tot acest timp am achitat lunar dobanda ,acum doua luni am primit instiintare acasa pentru plata integrala a descoperiri de card in valoare de 18000000 lei vechi,nu am de unde plati integral aceasta suma deoarece abia ma-am angajat si mai am o rata de 4000000lei,am discutat cu un angajat banc post prin telefon spunand ule ca nu am de unde plati toata suma ,dar sunt de acord sa dau lunar cate 1000000lei vechi,ei nefiind de acord si amenintand ca vin si imi ia bunurile din casa si pun oprire pe salariu au dreptul sa faca asa ceva?va rog sa imi spuneti ce sa fac in situatia asta?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In primul rand va recomand sa cititi cu mare atentie respectivul contract, mai ales ca a trecut o perioada de peste 2 ani de zile de la data descoperirii.

In al doilea rand, in situatia in care intr-adevar datorati 1.800 de lei, atunci banca ar putea popri salariul Dvs. sau chiar executa bunurile. In situatia in care cei 1.800 de lei nu sunt datorati in integralitate sau contractul prevede o solutie cu privire la plata lor, atunci acestia nu va pot executa.

Pentru mai multe informatii cu privire la executarea silita puteti gasi pe situl nostru de Articole Juridice: Executarea silita

Va recomand totusi sa mergeti pana la banca si sa aveti o discutie in prealabil cu acestia. Poate eventual ajungeti la o intelegere desi de obicei bancile sunt cam stricte in acest sens.