DWQA QuestionsDespagubiri in caz de concediere fara motiv
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Am si eu o nelamurire. De un an de zile sun angajata pe postul de bucatar la un restaurant de tip fast-food. Astazi, angajatorul mi-a spus ca ma concediaza, iar cand l-am intrebat care ar fi motivul, aceasta a ezitat sa imi raspunda, si nu mi-a putut da un motiv concret. Ba, chiar mi-a propus sa imi depun eu o cerere de demisie cu preaviz, ca sa nu ma concedieze el.
Uitandu-ma peste Codul Muncii, am citit ca un angajator nu poate concedia un angajat fara un motiv real, obiectiv si intemeiat. Eu am amanat depunerea demisiei, deoarece as vrea sa aflu care este parerea dumneavostra referitor la ce as putea face in continuare. Pot sa il actionez in instanta pe angajator ? Sau trebuie sa depun o plangere sau reclamatie la Inspectoratul Teritorial de Munca ?
In ambele cazuri, as avea dreptul la despagubiri ?
Multumesc frumos.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Indicat este sa nu depuneti dvs. demisie, ci sa va concedieze ei. Daca va concediaza abuziv, atunci indicat este sa mergeti pe calea instantei in mod direct. Referitor la despagubiri, o sa aveti dreptul la acestea daca va concediaza fara un temei legal.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!