DWQA Questionsdesi primeste pensie de intretinere av.tatalui mentioneaza in intampinare” intretinerea copilului major este o problema ce tine de natura mentalitatii la roman”???
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua, as dori un sfat in legatura cu urmatoarea situatie:
Am terminat un proces de partaj, la care am facut recurs pe motiv de termen, deoarece instanta hotarase 30 zile de la data devenirii definitive a sentintei si nu am fost de acor, motivand in recurs, ca din cauza crizei economice si a faptului ca nu am un job in acest moment, precum si a faptului ca avem un copil, major(20 ani) in intretinerea mea, dar si caruia conform unei hotarari judecatoresti tatal ii achita p pensie de intretinere de 500 lei/ luna.
Am mentionat intretirea copilului deoarece fetitz noastra studiaza in UK si eu platesc lunar chirie, intretinere, masa, transport, manuale , cheltuiel care se ridica la 700 euro/luna.
Astazi, am primit o intampinare la recursul din 09.11.2012, prin care tatal spune ca este neintemeiata solicitarea mea de amanare din cauza crizei dar ceea ce m-a deranjat cel mai tare si aici as dori un sfat, daca pot face ceva, pentru ca ne-am simtit lezate si eu si fiica mea, deoarece el nu a vizitat copilul de 10 ani si unica legatura este pensia de 500 lei pe care o plateste.
Asadar mentioneaza” faptul ca reclamanta sustine ca are un copil major in intretinere, nu poate fi primit, copilul major se intretine singur, iar daca recurenta vrea sa-l ajute este o problema ce tine de natura mentalitatii la roman”
Intrebarea mea este, daca fetita studiaza si aceeasi instanta a hotarat ca tatal care afirma cele sus mentionate sa plateasca pensie de intretinere pana la varsta de 25 ani , daca ea studiaza, cum poate fi interpretata intretinerea copilului la studii”mentalitate de roman”? Vreau sa stiu daca juridic pot combate aceasta afirmatie, deoarece suntem foarte afectate de afirmatia in sine, copilul neputandu-se intretine singur din cauza studiilor si a faptului ca nu are inca permis de munca in UK.
Multumesc si astept raspunsul d-vs cu maxim interes!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Expresia indicata de catre dvs. nu este un motiv intemeiat, iar prin urmare, instanta va dispune obligarea tatalui in continuare la plata unei pensii de intretinere, avand in vedere necesitatile fiicei. Afirmatia cu mentalitatea nu poate constitui un motiv juridic.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!