DWQA QuestionsDeschidere proces/litigiu de munca cu angajatorul
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!
Am lucrat 6 luni la o firma si din cele 6 am fost platit corect conf. CIM doar pe o luna,in rest fara nici o justificare de nici un fel am primit salariul diminuat cca. 30-50%.
Si acesti bani totdeauna cu intarziere de 2-3 saptamani fata de termenul prevazut in contract.
Pe langa acest fapt am mai si fost trimis acasa in concediu fortat fara plata fara nici o notificare scrisa timp de 4 luni din cele 6 (cate 2,3 saptamani pe luna).
Mentionez cand spun salariul diminuat cca. 30-50%, ma refer la saptamanile lucrate(de ex. am 1500 RON salariul brut si am primit pe o saptamana lucrata-40ore- 149RON, 2 saptamani lucrate-76-80ore- 260RON.
Acesti bani, cat de diminuati au fost, ii primeam fara nici un „fluturas” doar pe baza unui asa zis tabel, semnand ptr. suma primita.
Ieri am incercat sa primesc niste lamuriri pe linie ierarhica, sef de laborator-director executiv-departament „salarizare”, dar degeaba, am fost trimis la plimbare si sfatuit in scarba sa dau in judecata.
Am plecat de la munca la ITM unde am facut o sesizare, dansii spunandu-mi ca voi primi rezultat/raspuns in termen de 30 de zile conf. legii.
Azi mi-am dat demisia mentionand art.81 alineatul 8 din Codul Muncii, insa dansii au modificat-o cu art.55 lit. b.
Avand de primit si banii pe 2 saptamani lucrate in martie 2 zile in aprilie si banii pe concediul ref. la cele 3 luni din acest an si tinand cont de cele petrecute, ma gandesc sa apelez la Tribunalul Muncii si sa incerc sa imi recuperez diferenta de bani si restul ce mi se cuvine ptr. munca prestata.
Intrebarea mea este daca o sa am castig de cauza tinand cont ca nu am fluturasi sau altceva(banii se primeau in mana si fara pic de confidentialitate) sa dovedesc cat am luat si faptul ca ei au intarziat in mod repetat cu plata ?
Daca da, atunci cam ce pasi ar trebui sa urmaresc ? Ma refer ce imi trebuie(copie contract de munca) etc . ?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In cazul dvs. indicat este intr-adevar sa mergeti pe calea justitiei. Teoretic, dvs. trebuie sa va incasati toti banii pe care fostul angajator vi-i datoreaza, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!