DWQA Questionsdemolare constructie abuziva / evacuare neproprietar?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua
exxista vre modalitate PRACTICA de a evacua,demola o cladure constrita abuziv fara autorizatie de constructie, fara acte proprietate teren-doar prin forta?
mentionez ca a existat o sentinta definitiva prin care acesta era obligat la eliberarea terenului si demolarea constructiei.
acesta arefuzat total si in urma demersurilor unui executor judecatoresc a fost condamnat 6 luni inchisoare cu executare.
acesta a executat pedeapsa ,dar locuieste in continuare in casa construita ilegal si binenteles refuza evacuarea si demolarea constructiei.
cese poate face?
va multumesc

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand ar trebui sa faceti o noua plangere penala impotriva debitoului, intrucat nu este respectata hotararea judecatoreasca pronuntata impotriva sa. In cel de-al doilea rand ar trebui sa reporniti o alta executare atat pentru evacuare cat si pentru desfiintarea constructiei. Executorul poate desfiinta constructia pe cheltuiala paratului in situatia in care acesta din urma nu doreste sa-si execute obligatia. In ultimul caz, puteti face o actiune in judecata prin care sa solicitati autorizarea dvs. de catre instanta in a demola constructia conform art. 1077 Cod civil care prevede: „Nefiind îndeplinitã obligatia de a face, creditorul poate asemenea sã fie autorizat de a o aduce el la îndeplinire, cu cheltuiala debitorului.” Si astfel, sa va indreptati impotriva debitorului pentru recuperarea cheltuielilor intreprinse cu demolarea.