DWQA Questionsdemisie cu preaviz, cate ore am dreptul sa stau la servici?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!Va rog sa imi spuneti si mie daca mi-am dat demisia cu preaviz de 20 zile lucratoare , am dreptul sa vin la munca 4 ore pe zi si 4 ore sa imi caut de munca, contractul fiind pe 8 ore pe zi.Am inteles ca art.74 alin 3 din Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel National 2011-2014 nu mai este valabil.Va multumesc!

4 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intrucat art. 74 nu mai este in vigoare, va trebui sa respectati programul normal de munca. Exceptie ar fi in cazul in care s-ar prevedea in contractul colectiv de munca aplicabil dvs. (daca exista).

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua!
Va multumesc frumos pt. raspuns.As mai avea o intrebare.Lucrand intr-o agentie de voiaj, intrebarea mea este daca sunt obligata sa lucrez de 1 Mai , chiar daca imi va trimite sa spunem o decizie, sunt obligata sa semnez decizia si sa vin la serviciu?
Iar daca mi-am dat demisia si nu respect preavizul gasindu-mi intre timp alt serviciu, imi dauneaza la cartea de munca sau pe viitor?
Va multumesc!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Am revenit cu inca o intrebare.Daca nu respect preavizul de 20 zile lucratoare (dandu-mi demisia eu cu preaviz), dreptul meu salarial il pierd? Adica am dreptul la salariul pana la data in care am renuntat la preaviz?daca ma tot amana cu salariul , ca mi-l da azi , ca mi-l da maine si tot asa, pot merge undeva sa-i denunt ca nu-mi da salariul?Sau renuntand la preaviz pierd salariul pana la data demisiei si la cate zile am stat in preaviz?mentionez ca demisia mi-am dat-o pe 24 aprilie si vreau sa renunt la preaviz incepand cu data de 1 mai.
Va multumesc si astept un raspuns.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu preavizul nu mai trebuie respectat, insa problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!