DWQA QuestionsDegradare apartament din vina vecina
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Stau la etajul III si din neglijenta vecinei de la etajul 4, de deasupra mea imi ploua in apartament. Deoarece are datorii foarte mari a fost debransata de la apa calda si caldura. Am asigurare pe apartament facuta la ASIROM, dar nu ma pot ajuta deoarece este inundatie dela ploaie. Sectoristul a spus ca nu ma poate ajuta.
Vreau o indrumare. Nu stiu cui sa ma adresez. Nu pot sta sa vad cum mi se degradeaza apartamentul din vina unui om cu care nu se poate discuta. Va multumesc mult.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand va trebui sa verificati daca vecina dvs. are asigurare la apartament intrucat puteti discuta cu asiguratorul acesteia. In cel de-al doilea rand ar exista posibilitatea actionarii sale in judecata pentru acoperirea prejudiciilor. In ce de-al treilea rand si cel mai recomandat, ar fi bine sa discutati cu Asociatia de proprietari si eventual sa se faca reparatii necesare de la nivelul acoperisului, caz in care vor trebui sa contribuie toti proprietarii (daca este afectat acoperisul, acesta din urma fiind bun comun).