DWQA Questionsdecizie de concediere anulata de instanta ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,
La 31 martie angajatorul a emis prima decizie de concediere apoi la data 31 iulie a emis o alta decizie de concediere in baza art. 65/1 desfiintarea postului.
Precizez ca nu mi-a fost comunicat scris de catre angajator ca ar fi anulat primei decizie.
In cartea de munca a fost inscris : inchiderea CIM mai intai in baza primei decizii iar mai apoi a modificat la aceeasi pozitie si a inscris cea de-a doua decizie.
Le-am atacat pe rand in interiorul termenului de 30 de zile de la primire.
La fiecare dintre actiuni am cerut anularea si reintegrarea.
Prima decizie a fost anulata de catre instanta prin hot. sectiei VIII- TMB .S-a dispus reancadrarea mea si plata despagubirilir materiale (salarii indexate si actualizate)
A doua decizie a ramas in aer deoarece dosarul a fost suspendat din motivul ca nu am precizat o suma reprezentand despagubiri,adica din motivul de neandeplinire.

Va rog sa-mi spuneti ce sa inteleg, ca se pune in aplicare hot. instantei ?
Ce se intampla insa cu decizia a doua din dosarul suspendat si ce am de facut incontinuare?
Va multumesc,
Sorinela

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Situatia dvs. este ceva mai dificila avand in vedere existenta a doua decizii de concediere si totodata existenta a celor doua procese de anulare. Prin anularea primei decizii, practic ati obtinut repunerea in situatia anterioara si drepturile salariale. Insa, aceste drepturi s-ar desfasura pana la emiterea celei de a doua decizii care este si ea contestata. Deci practic, prima hotarare judecatoreasca se aplica pana la data emiterii celei de a doua, care chiar daca este nelegala, trebuie constatat de catre instanta acest aspect. Dupa constatarea nulitatii si celei de a doua decizii, va puteti integra in fapt si de asemenea recupera toate salariile pana la hotararea instantei de judecata.