DWQA Questionsdecizie abuziva!!!
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua!Fosta concubina a deschis proces pentru neplata pensiei alimentare.De un an si jumatate nu am servici.Pana acum s-au desfasurat 2 termene din acest proces.In decursul timpului am contribuit cu pachete si diverse sume de bani trimise prin posta,un calculator ,rechizite scolare pentru inscrierea in clasa I,etc.La proces am dus dovezi:copie dupa cartea de munca de unde reiese clar ca nu am avut servici,chitantele de la oficiile postale de unde am trimis banii,adeverinta de venit de la administratia financiara care toate corelate dovedesc faptul ca nu am avut venituri.Martorii citati atat din partea partii vatamate cat si din partea mea au recunoscut si s-a consemnat ca am trimis bunuri cat si bani copilului.Datorita faptului ca nu am avut servici nu se considera rea vointa.Judecatorul, dupa al doilea termen a stabilit suma de 1600ron restanta catre partea vatamata.Nu mi se pare corect si nici nu am de unde plati acesti bani?mentionez ca nu am avut posibilitatea angajarii unui avocat.
Care ar fi procedura juridica sa contest acest lucru?Sa fac recurs si sa stramut procesul?Ba mai mult mi-a dat termen sa trimit banii pana pe 8 dec (partii vatamate),cand este si al 3-lea termen.Partea vatamata nu s-a prezentat pana acum deoarece este plecata din tara si copilul este lasat de izbesliste in ingrijira maica-sii care este bolnava,batrana si fara educatie.eu locuiesc in bucuresti si trebuie sa parcurg 600km pana la acea judecatorie.
Mi se pare absurd ca din cauza unui judecator dintr-o comuna uitata de lume unde se agata harta in cui si se vede granita sa ajung in situatia unei condamnari cu inchisoare.
Va multumesc anticipat si astept raspunsul dumneavoastra.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

In situatia Dvs. cel mai recomandat este sa formulati recurs impotriva hotararii si sa atacati pentru orice motiv de nelegalitate si netemeinicie incident in cauza. Recursul se va judeca la Tribunal, asa ca nu este necesara stramutarea (ignorand aspectul ca nu in toate cauzele se poate invoca stramutarea).