DWQA QuestionsDecizia de concediere este luata in seama doar daca o primesc scris?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua! am fost concediata in luna februarie 2011, in sensul ca am fost chemata la birou de catre clientul pt care lucram si mi s-a zis ca nu mai vor sa colaboreze cu mine. de atunci am fost hartuita sa demisionez si nu am acceptat. Decizia de concediere nu am semnat-o si nici nu am primit-o scris.In luna mai am decis sa ii dau in judecata pt ca aveam nevoie de cartea de munca pt ajutorul de somaj iar ei refuzau sa mi-o dea. La prima infatisare nu s-au prezenat iar judecatorul m-a intrebat de ce nu o am.i-am explicat faptul ca nu am semnat si nici nu mi-au trimis-o, iar acesta a cerut sa adaug adresa angajatorului la dosar pt a cere ei personal decizia. Iar la a 2a infatisare, pe 2.08.2011 angajatorul solicita respingerea cererii de chemare in judecata pt ca am formulat-o tardiv. Dar actul in sine eu l-am primit abia la a2a infatisare. Se ia in calcul faptul ca mi s-a zis verbal? Va multumesc

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Conform art. 74 din Codul muncii: „Decizia de concediere se comunic? salariatului �n scris”. Prin urmare, nu are importanta daca v-a spus verbal atat timp cat nu ati primit-o sau nu ati semnat de primirea acesteia in scris.

Pentru verificarea Codului muncii: Codul Muncii 2011

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Comunicarea in scris a deciziei este obligatorie, ea nu poate fi inlocuita cu nici o alta proba.

Dvs. trebuia sa va fie comunicata decizia fie personal sub luare de semnatura, cu specificarea datei inmanarii copiei, sau recomandat, la domiciliu, cu confirmare de primire.

In situatia in care ati fi refuzat sa primiti comunicarea, atunci angajatorul trebuia sa faca mentiune cu privire la refuzul dvs. de a semna.

Succes,
Av. Paula Nedelcu