DWQA Questionsde ce un executor judecatoresc care are hotararea definitiva si irevocabila nu poate duce la bun sfarsit executarea?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

avem procesul castigat de anul trecut cu hotarare definitiva si irevocabila fara drept de atac dupa o serie lunga de contestatii din partea adversa,am luat executor .dupa ce a fost somat de executor am recuperat terenul si cheltuielile de judecata,in urma somatiei,paratul a deschis din nou proces contra noastra refuzand sa plateasca taxa de executare,cerand sa fie anulata,pierzand apoi si procesul si recursul.Executorul a inaintat actele de poprire pe salariu deoarece toate bunurile lui sunt ipotecate,societatea respectiva refuzand cererea noastra.am deschis din nou proces contra societatii si a paratului pt a primi valoarea taxei de executare si celelalte cheluieli ce au survenit de la procesele precedente.acest proces lam castigat din nou,judecatoria a hotarat ca SOCIETATEA sa imprumute angajatul cu suma datorata plus societatea sa plateasca cheltuielile de judecata.Hotararea fiind definitiva fara drept de atac din data de 06.11.2009 de atunci executorul a depus din nou actele pt plata silita,neprimind nici un raspuns pt retinere a cerut sa fie blocate conturile societatii.Acum am primit citatie pt proces la data de 06.05.2010 din partea societatii sc.MOPAN vaslui ,motivul fiind ca executorul nostru a instiintat infiintarea popririi doar sediul secundar din suceava(unde lucreaza paratul)si nu sediul din Vaslui unde societatea este inregistrata,iar in aceasta contestatie se cere anularea formelor de executare si executare silita,deoarece spun ei ca toate actele de executare au fost efectuate cu incalcarea prevederilor in materie de executare silita,ceea ce atrage la nulitatea actelor.DECI….SE POATE SA CEVA CA UN EXECUTOR JUDECATORESC SA NU POATA SA DUCA LA BUN SFARSIT O EXECUTARE SILITA CARE ESTE DEFINITIVA ,IREVOCABILA SI FARA DREPT DE APEL?ce ar mai trebui sa fac acum?imi iau din nou avocat care sa ma reprezinte,alti bani DAR PANA CAND?CE SANSE AR AVEA EI SA CASTIGE? VA MULTUMESC ANTICIPAT

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Intr-adevar situatia dvs. este ceva mai dificila, insa din pacate legea permite aceste fapte. Debitorului i s-a oferit calea contestatiei la executare in vederea combaterii unor executari abuzive sau nelegale. Totusi, atat timp cat aveti o sentinta judecatoreasca impotriva angajatorului, atunci in mod normal nu ar mai trebui sa intampinati alte probleme. Desigur, ca in situatia in care incepeti executarea impotriva angajatorului in sine, exista nesansa ca fie angajatorul sa nu aiba bunuri mobile sau imobile, sau fie sa nu aiba conturi in banca (pe langa faptul ca poate contestatie la executare). Executarea trebuie sa indeplineasca anumite formalitati si pasi, insa exista un risc de imposibilitate a executarii propriu-zise in lipsa de bunuri.
In ce priveste contestatia la poprire situatia este mai dificila intrucat punctul de lucru nu are personaliatet juridica. Totusi, chiar daca nu are personalitate juridica, societatea mama tot a luat la cunostinta de poprire si mai mult exista un termen de contestare a popririi. Oricum, chiar daca societatea mama ar castiga contestatia la poprire, executorul poate expedia o noua adresa de poprire. Totusi, trebuie sa aveti in vedere ca dvs. aveti deja 2 hotarari judecatoresti: una impotriva salariatului si una impotriva angajatorului (in ambele hotarari ambii fiind obligati la plata unor sume de bani).