DWQA QuestionsDatoriile fostului sot
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In urma cu ceva ani , am fost casatorita.Sotul, de la vremea respectiva, a facut doua imprumuturi la banca doar pe numele lui , iar la altul am fost girant.In prag de divort, ne-am inteles intre noi ca el sa ramana cu bunurile( mobile), pe care le-am cumparat impreuna si pe care azi nu le mai are(le-a vandut), dar si cu ratele.In divortul nostru sunt mentionate doar doua lucruri: desfacerea casatoriei si revenirea mea la numele de fata.La doi ani dupa divort, mi-a venit instiintare de executare silita.Fostul sot n-a mai vrut sa plateasca ratele.Momentan, nu au ce sa-mi execute.Am fost si am vorbit cu executorul care mi-a spus sa platesc macar jumatatea mea de datorie.Unele persoane mi-au spus ca este imposibil, pentru ca dupa ce platesc jumatate, ma pot obliga sa le platesc si jumatatea fostului sotului.Adevarat???Si cum ramane cu imprumuturile pe care le-a facut doar pe numele lui?Banca mi-a spus ca nu pot fi trasa la raspundere sau executata, atat timp cat n-am semnat nimic ( n-a contat c-am fost casatoriti).Cel mai mult ma intereseaza daca aceste datorii imi vor afecta viitoarea casnicie.O persoana aflata intr-o situatie similara, mi-a spus ca, in cazul in care ma recasatoresc si achizitionez bunuri, e mai bine sa fie unic proprietar sotul, iar eu sa figurez doar ca sotie, astfel executorii nu mai au dreptul sa execute casa…masina etc.Adevarat si asta??? Multumesc anticipat!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care ati girat, atunci intr-adevar puteti fi obligata la plata intregii sume. In cazurile in care n-ati girat, atunci nu puteti fi trasa la raspundere.

Relativ la bunurile ce pot fi executare, executarea se poate face asupra bunurilor dvs. personale, indiferent de tipul bunurilor.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!