DWQA QuestionsDatorii la stat, titlu executoriu, conturi blocate … ce este de facut ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua,

sunt administratorul firme mici. Datorita crizei am ajuns in decurs de un an sa acumulez o datorie catre stat de aprox 9000 lei. Am primit instiintari cu „titlu executoriu” si mai nou din 24 feb 2010 au fost blocate conturile firmei. In continuare firma fiind in incapacitate de plata, dar existand posibilitatea ca in urmatoarele 3 luni sa aibe venituri si sa acopere aprox. 50% din suma datorata. Intrebarile mele sunt:
1. Ce urmeaza sa se intample cu aceste titluri executorii si respectiv conturi blocate?
2. Pot sa invoc insolventa sau ce alta solutie exista?
3. Daca nici firma si nici eu ca administrator nu avem bunuri sau proprietati ce se poate intampla?
4. Daca as dori sa imi fac un PFA pentru a continua activitatea in domeniul care lucrez se va putea sau acest lucru va fi influentat de starea firmei?
Mentionez ca obiectul de activitate al firmei este prestari servicii, respectiv am colaborari in domeniul media (productie cinematografica si emisiuni TV). Nu am un atestat in domeniu.
Sper sa ma scoata cineva din ceata in care ma aflu.
In speranta unor raspunsuri favorabile, va multumesc anticipat.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand, pentru mai multe detalii cu privire la executarea silita, puteti accesa si pagina noastra de articole juridice: http://cjo.ro/aj/files/executarea_silita.html

In ce priveste intrebarile dvs.:
1. Aceste titluri executorii pot fi puse in executare. Asa cum ati precizat deja, executarea a inceput deja prin poprirea conturilor. Aceasta poprire se face in vederea recuperarii datoriilor de la tertii care trebuie sa va plateasca dvs. o suma de bani. Mai mult, aceste titluri executorii se pot intreprinde si asupra bunurilor mobile sau imobile ale firmei. Mai multe detalii: gasiti aici:
2. Insolventa reprezinta starea unei societati de incapacitate de plata. Insolventa are ca efect (cel mai des) de lichidare a societatii. Puteti contesta executarea in sine, spre ex. cu privire la poprire. Insa si in cazul conestatiei la executare trebuiesc respectate anumite termene. Spre ex., puteti ataca poprirea in 15 zile de la comunicare.
3. Dvs. nu puteti fi urmarit in situatia in care societatea este un SRL. In cazul in care societatea nu are bunuri sau conturi, atunci executarea se va incheia.
4. Va puteti infiinta un PFA insa va trebui sa fie respecate normele privitoare la infiintarea, autorizarea PFA-ului. Pentru aceasta, va trebui sa verificati normele cuprinse in OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre PFA, intreprinderile individuale si familiale.