DWQA Questionsdatorie prescrisa?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Din februarie 2008 am o factura restanta la Cosmote in valoare de 56lei. Pana in 2010 nimeni nu m-a contactat sa-mi ceara nici macar un leu. In mai 2010 m-a sunat o doamna de la Credit Express, firma de recuperare creante care mi-a comunicat ca am de platit o suma astronomica de 800ron (factura restanta+cheltuieli pentru inchiderea abonamentului+penalitati). N-am avut finantele necesare pentru aceasta plata si de atunci primesc zilnic telefoane si lunar plicuri cu amenintari de executare in instanta pentru sume care se tot maresc.
Din intamplare am dat peste un articol in care scria ca orice datorie care nu a fost platita timp de 3 ani si nu a fost solicitata in instanta se prescrie, iar firma poate fi data in judecata pentru intimidare sau hartuire dupa depasirea acestui termen. I-am comunicat acest lucru si doamnei de la firma de creante, dar ea mi-a raspuns ca vor continua ca si pana acum si ca nu este adevarat.
S-a prescris datoria sau nu? ce ma sfatuiti sa fac?

Astept raspunsul dumneavoastra.
Va multumesc anticipat,
Raluca M.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul dvs. trebuie verificata daca a intervenit sau nu intreruperea termenului de prescriptie. Problema dumneavoastra necesita o analiza profesionala si detaliata din partea unui avocat, intrucat consecintele juridice sunt direct influentate de examinarea in detaliu a situatiei expuse. Va recomandam serviciul Sfat Juridic PRIVAT care presupune acordarea unei consultatii detaliate si personalizate de catre un avocat.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!