DWQA QuestionsDaca un drum de servitute este betonat de catre o asociatie de proprietari din care nu fac parte- ma pot obliga sa platesc lucrarile efectuate?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Stau pe o strada din al carui regim juridic nu il cunosc….Strada are un nume dat de primarie dar strada nu este administrata de catre autoritatea locala pt ca are o latime destul de mica(<4m).Deci nu stiu daca este drum public sau privat(servitute).Problema mea este ca s-a organizat o intrunire de proprietari(nu am dorit sa particip) unde s-a luat hotarirea de betonare a strazii(si canalizarii-ape pluviale).Ma poate obliga cineva ca sa platesc-sa particip- la lucrarile efectuate?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care drumul este proprietate publica, atunci in principiu nu puteti fi obligat la plata nicunei lucrari. In situatia in care drumu reprezinta un bun de utilitate comuna administrat de catre Asociatia de Proprietari din care faceti parte, atunci in principiu trebuie sa acoperiti o parte din lucrari intrucat este o cheltuiala comuna la care participa toti beneficiarii/proprietarii. Desigur, ca aceasta participare la plata se face in mod egal, iar mai mult trebuie sa existe o hotarare adoptata a Asociatiei care sa ateste betonarea.

Situatia trebuie analizata in concret iar mai intai trebuie stabilit regimul juridic al drumulu. Ulterior trebuie verificate actele Asociatiei si evident modalitatea de plata. De obicei, Asociatiile infiinteaza un fond pentru astfel de cheltuieli separat, fond la care se contribuie lunar.

CJO.ro va recomanda [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=3a772cc14&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.mygreencity.ro%2Flanding_p.php]case pt. vremuri de criza[/link], [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=698c81532&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.bestjobs.ro%2F]bestjobs[/link] si [link url=http://event.2parale.ro/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=4b6794ab1&unique=ba6c35713&redirect_to=http%3A%2F%2Fwww.tjobs.ro%2Fpromovare-cv.html]joburi in strainatate[/link]