DWQA QuestionsDaca sotul este titular contract credit, se poate ca si sotia sa semneze contractul de vanzare-cumparare a unui imobil ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

sotul meu si cu mine, in calitate de sotie, am semnat un pre-contract de vanzare-cumparare a unui imobil. Sotul meu urmeaza sa semneze ca si titular un contract de credit ipotecar (am semnat si eu unele formulare, in calitate de sotie, deci co-debitor…am inteles ca se numeste). Intrebarea mea este daca eu o sa mai pot semna in calitate de coproprietar contractul de vanzare-cumparare a imobilului in cauza.
Va multumesc anticipat pentru raspuns

2 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul este DA., in contractul de vanzare cumparare puteti figura si semna alaturi de sot in calitate de cumparatori.

Daca, din vreun motiv oarecare, nu veti putea fi prezenta la incheierea contractului de vanzare cumparare si, in consecinta, sa nu fiti trecuta in contract, nu trebuie sa va ingrijorati deoarece imobilul achizitionat devine bun comun prin efectul legii, indiferent daca in contractul de vanzare cumparare figurati ambii soti sau numai unul din voi.

Av. Paula Nedelcu

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Raspunsul este afirmativ, semnatura dvs. fiind obligatorie in cazul unui contract de vanzare-cumparare deoarece este un act de dispozitie, iar in cazul actelor de dispozitie, semnatura sotiei este obligatorie (neaplicandu-se mandatul tacit al unei casatorii, in sensul in care nu este nevoie de prezenta dvs. ci a sotului fiind suficienta).