DWQA QuestionsDaca societatea era obligata sa-mi atribuie sarcini pana la primirea deciziei?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In data de 9apr.2010 am fost pus pe liber,fara sa cunosc motivul de catre cond. societatii.(soc. este privata).A doua zi m-am prezentat la societate dar nu mi s-au dat sarcini de executat,am solicitat sa fiu primit in continuare ,dar am fost refuzat si atunci am depus cerere de pensionare partial anticipata,avand 61 de ani impliniti.In continuare de cateva ori am cerut sa fiu primit la serviciu pana la primirea deciziei ,dar am fost refuzat.(solicitare verbala).Cartea mea de munca nu este inchisa,deoarece nu sa comunicat decizia si nici nota de lichidare n-a fost facuta.Cum trebuie sa procedez ca sa obtin drepturile mele,pana in momentul primirii deciziei?Am dreptul sa fiu platit in aceasta perioada?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In situatia in care nu ati fost concediat, societatea respectiva este obligata sa va plateasca datoriile banesti. Mai mult, daca ati fost concediat, acestia sunt obligati oricum sa va plateasca datoriile pana la terminarea preavizului. Recomandat este sa le faceti o notificare prin care sa le aduceti la cunostinta obligatia acestora, urmand ca in cazul in care refuzul este mentinut, sa-i actionati in instanta pentru plata drepturilor banesti.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Daca mi se prezinta nota de lichidare ,inainte de decizua de pensionare,vreau sa stiu daca este legal sau nu.La Agentia de pensionare mi sa spus ca dupa comunicarii deciziei,trebuie sa se intocmeasca nota de lichidare, in vederea inchiderii cartii.Pana atunci raman in evidenta societatii.Ce imi propuneti ,sa-mi fac lichidarea sau nu?Va multumesc ptr. amabilitate si de raspunsul primit .

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Recomandat este sa urmati sfatul celor de la Pensii. Oricum, trebuie sa aveti in vedere ca odata cu aceasta comunicare a deciziei de pensionare, contractul de munca inceteaza de drept conform art. 56 din Codul Muncii. Prin urmare, cel mai bine este sa asteptati comunicarea deciziei de pensionare.