DWQA QuestionsDaca pot fi dat in judecata pentru pagube aduse unui automobil desi am asigurare RCA pe care i-am dat-o pagubitului pentru asi face reparatii dar acesta nu pare multumit de reparatia care i s-a facut?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

In urma unui accident usor am fisurat bara din spate al unui alt automobil. Am facut negocierea amiabila si i-am dat polita RCA (astra) pentru efectuarea reparatie, firma de asigurari a deschis dosar de daune fiind de acord cu inlocuirea barei, dar pagubitul m-a sunat spunind ca nu este multumit cu furnizorul barei schimbate si ca o sa ma dea in judecata sa platesc eu bara care o doreste el. Daca face acest lucru poate castiga procesul si eu sa fiu obligat sa-i platesc reparatia si nu firma de asigurari la care am RCA?
Astept cu foarte mare interes raspunsul dumneavoastra,
Cu stima,
Mircea Gheorghe,
Focsani, 18.02.10

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna seara,

Din punctul meu de vedere nu are nicio sansa de castig. Mai mult decat atat, chiar daca ar castiga dosarul, cel obligat a plati bara este firma de asigurari. Astfel, in situatia in care va cheama pe dvs. personal in judecata, atunci va trebui sa chemati in garantie societatea de asigurari cu care ati incheiat polita RCA.