DWQA QuestionsDaca demisionez in perioada de proba sunt obligata sa achit vreo penalizare(care de altfel nici nu e prevazuta in contract) pt perioada de training?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am semnat un contract de „self employment” cu o firma internationala (colaboram pe internet) pe o perioada de 1 an, perioada de proba fiind de 3 luni;dupa 2 luni mi-am dat demisia si am primit ca raspuns un mail intimidant in care mi se face cunoscut faptul ca trebuie sa platesc peste 8000eur pentru training (am facut vreo 10 zile de training) si alte cheltuieli.In contract nu e prevazut nimic de genul acesta,dar repet a fost semnat pe o perioada de 1 an.Mai este prevazut ca acel contract respecta legile din UK.Am dat de belea?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

in primul rând este important de a stabili dacă normele codului muncii va pot reglementa relaţiile Dvs de munca.

Astfel, conform Art. 2. – Dispozitiile cuprinse în prezentul cod se aplică:
a) cetătenilor români încadrati cu contract individual de muncă, care prestează muncă în România;
b) cetătenilor români încadrati cu contract individual de muncă si care prestează activitatea în străinătate, în baza unor contracte încheiate cu un angajator român, cu exceptia cazului în care legislatia statului pe al cărui teritoriu se execută contractul individual de muncă este mai favorabilă.

Prin urmare, in cazul in care codul muncii îşi poate produce efectele in cazul Dvs., atunci in contract trebuia specificata clauza de formare profesionala. In cazul in care va supuneti regulilor din Anglia, atunci nu sunt in măsura sa va acord un sfat juridic intrucat nu cunosc normele engleze in materie de munca.