DWQA Questionscustodia copilului minor in afara casatoriei
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna ziua. Am un copil de 8 luni, este recunoscut de tata si ii poarta numele. Momentan locuim impreuna, dar vrem sa ne despartim, din cauza lui. Mentionez ca sunt divortata si mai am 2 copii, care imi sunt incredintati prin hotarare judecatoreasca. Intrebarea mea este: ce sanse sunt ca tatal sa poata castiga custodia copilului? Nu avem casa nici unul din noi,stam cu chirie, eu momentan nu am serviciu, el lucreaza, dar are multe datorii pe numele lui. Eu nu am nici un fel de datorie si detin un teren. Are vreo importanta situatia financiara in cazul custodiei?

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Sanse exista in principiu in mod egal, insa trebuie sa aveti in vedere ca de obicei copilul este acordat mamei daca parintii sunt la fel de competenti in a creste minorul. Situatia financiara are importanta, insa important este si parerea copilului in ce priveste atasamentul fata de un parinte sau altul.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

buna ziua.Am un copil de 3 luni,sunt tata si vreau custodia copilului,am 22 de ani iar mama copilui 24,nu suntem casatoriti,a stat la mn dar sa certat cu mama si a plecat si parinti ei nu ma lasa sa-mi vad copilu..mama nu are locuinta si nici nu lucreaza acu sa sta cu parinti ei,in acea casa traiesc 7 persoane cu ei si o data la 2 zile 8,nu are baie in casa are wc afara, io am si casa si lucrez ca asistent medical, in schimb ea nu are nici o proprietate pe numele ei, in acea casa muncesc doar 2 persoane una la negru iar cealalta are carte de munca, ce sanse as avea pt custodia copilului?

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul dvs. exista sanse daca copilul poate sa se dezvolte intr-un mediu mai armonios la dvs., decat la sotie, insa cazul trebuie verificat in mod concret.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!