DWQA Questionscustodia copiilor dupa divort
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

buna ziua vreau sa aflu si eu daca dupa un divort in care este vorba despre 2 minori unul de 16 ani si unul de 5 ani cui ii va reveni custodia?mama are servici,domiciliu stabil iar tatal la fel.va rog sa imi raspundeti cat mai repede .multumesc anticipat!

3 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In principiu, custodia revine ambilor parinti, cu exceptia situatiei in care instanta stabileste contrariul. La aceasta stabilire se va tine cont si de starea parintilor, dar si de dorintele copiiilor. Totusi, avand in vedere varsta de 5 ani a copilului, exista posibilitatea ca instanta sa nu intrebe minorul cu cine vrea sa ramana.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,despre cel mare este clar stabilirea domicililui il va alege singur in camera de consiliu,tinand cont caci situatiile financiare sunt bune in ambele cazuri,in efectuarea anchetei sociale deci nu vor fi motive intemeiate pt.acordarea custodiei doar unui parinte,pt.cel mic balanta va fi in favoarea mamei,dar cu vegherea la cresterea si educarea minorului din partea tatalui,cu un program flexibil de vizitare,si plata pensiei de intretinere.

office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

copilul de 5 ani va fi intrebat in fata judecatorului cu cine vrea sa stea?