DWQA Questionscumparare balcon de la apartament parter dupa 7 ani
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara.am cumparat in 2004 un apartament la parter .Fostii proprietari aveau deja construit din anul 2000un balcon la care nu aveau decat autorizatie de construire si certificat de urbanism dar nu era trecut in cartea funciara.La notariat cand s-a facut actul de vanzare-cumparare s-aomis scrierea balconului in act .Acum cand am vrut sa-l vindem am constatat ca nu putem ca nu avem balconul pe numele nostru.cand am contactat fostii proprietari ne-au mai cerut 10 mil. Ca sa vina sa facem un act aditional pe balcon.Vreau sa va intreb daca este normal sa ne mai ceara bani avand in vedere ca la cumpararea apartamentului nu s-a pus problema sa-l luam fara balcon.Ce putem face ca sa nu mai platim acesti bani si sa intram in legalitate cu acel balcon.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Nu, nu este normal sa va mai ceara bani avand in vedere ca nu se poate imagina cumpararea unui apartament fara balconul aferent acestuia. In ce priveste ce puteti face, mai intai trebuie verificata situatia in cartea funciara., intrucat daca fostii proprietari nu apar intabulati in Cartea funciara, atunci oricum acestia nu va pot vinde si va trebui sa rezolvati dvs. problema.

Indicat ar fi sa aveti o discutie si cu notarul in sensul somarii acestora la cabinetul acestuia pentru incheierea eventual a unui act aditional. In cazul in care nu ajungeti la o intelegere de comun acord, atunci va trebui sa-i actionati in judecata, urmand ca instanta sa constate daca s-a intentionat si transferarea dreptului asupra balconului.

Indicat ar fi sa luati legatura si cu un avocat totusi, care sa verifice actele in concret.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!