DWQA QuestionsCum se rezolva un diferend intre doua persoane ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Stimata Doamna/Stimat Domn,

Buna ziua.
Va rog frumos sa-mi spuneti si mie calea legala de a rezolva urmatorul diferend aparut intre mine si bodyguardul complexului de locuinte in care locuiesc. Am gasit masina lui parcata pe locul meu de drept prin contract (locul de parcare este inclus), am inceput sa claxonez nestiind a cui masina este, a venit (nu era de serviciu dar am aflat ca locuieste in acelasi complex cu mine abia atunci. Nu c-ar fi ceva remarcabil, ca nu este deloc, dar si el are locul lui de parcare !), dupa cateva replici dure, a inceput sa ma injure, imprecatii, amenintari ! Posibil si violenta, dar aceasta nu a avut loc.
Plangere la politie nu pot depune, nu sunt martori, nu sunt probe.
Va intreb: in caz de recidiva, este legal sa port o camera ascunsa spre a putea obtine dovezi audio si video ?
Nu este vorba de spionaj dar cum altfel pot dovedi, fara martori ? Nu exista camere video de supraveghere, amplasate legal/oficial in incinta
In loc sa raspund cu violenta, prefer sa respect legea si sa depun o plangere penala la politie, pentru injurii si amenintari nefondate.

Va multumesc frumos si va doresc Sarbatori Frumoase !

Cu respect,
Catalin Ionescu

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul in care mai intampinati astfel de probleme, intr-adevar cel mai bine ar fi sa depuneti o plangere penala la politia din raza dvs. In ce priveste inregistrarea, ati putea inregistra eventual diferendul dintre dvs. si cealalta persoana si sa-l depuneti ca dovada. Insa, recomandat este sa ajungeti la o intelegere amiabila si nu sa ajungeti la plangeri penale.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!