DWQA QuestionsCum se procedeaza in situatia in care vecinul de deasupra mi-a distrus plafonul balconului si nu vrea sa repare?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Vecinul care locuieste deasupra isi spala frecvent balconul, neavand o teava de scurgere adecvata, si din aceasta cauza toata apa se prelinge pe olafonul balconului meu, deteriorandu-l. Am ajuns in situatia in care imi cad in cap bucati de tencuiala. Cum pot face sa-l oblig la plata reparatiilor?
Multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In primul rand v-as recomanda sa ii trimiteti o notificare in scris prin care sa-i puneti in vedere obligatia acestuia de a va acoperi daunele provocate in temeiul art. 998-999 Cod Civil.

In cel de-al doilea rand va recomand sa luati legatura cu cei de la Asociatia de Proprietari, intrucat poate exista posibilitatea de a incheia aceasta problema fara a a se ajunge in instanta prin intermediul Asociatiei.

In cel de-al treilea rand, ati putea formula o cerere de chemare in judecata a vecinului prin care sa solicitati instantei obligarea acestuia la plata daunelor Dvs. Desigur, in acest dosar, va trebui sa faceti dovada ca daunele v-au fost provocate de catre vecin din cauza spalarilor frecvente al balconului.

Va recomandam [link url=http://www.cjo.ro/urgenta] Consultanta Juridica INDIVIDUALA si URGENTA[/link]