DWQA QuestionsCum se obtine Titlul de Proprietate ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Buna seara,
Din cate stiu Titlurile de proprietate trebuiau eliberate inca din 2005. Insa in comuna Voslobeni, judetul Harghita aprooape nici un locuitor nu are acest titlu, deoarece primaria nu le-a acordat.
Anul trecut prin februarie, mama mea a solicitat verbal primariei Titlul de proprietate aferent casei si terenurilor pe care le detine. Primarul i-a spus ca va trimite aceasta solicitere la Miercurea Ciuc (resedinta judetului de care apartine comuna susnumita) si ca in cel mai scurt timp va primi acest act. In luna octombrie anul trecut, mama a aflat ca solicitarea nu a fost trimisa nicaieri, drept pentru care a inaintat primariei o cerere scrisa, solicitand si un numar de inregistrare. Nici acestei cereri primaria nu i-a dat curs intrucat Titlul tot nu a fost eliberat.
Intrebarea mea este carui organ abilitat trebuie sa i se adreseze mama mea in conditiile in care primaria tergiverseaza acordarea actului?Puteti sa-mi enumerati institutiile care se ocupa de aceste acte in ordine ierarhica?
Va multumesc!

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Consiliul Local de pe raza comunei in care se afla terenul este cel care trebuie sa emita aceste acte fiind cel competent. In cazul in care nu vor sa va raspunda, puteti face o sesizare si catre Consiliul Judetean prin care sa le aduceti la cunostinta cele intamplate. Ca o ultima cale, puteti formula o cerere de chemare in judecata a Consiliului Local prin care sa solicitati obligarea acestora la eliberea Titlului de Proprietate.