DWQA QuestionsCum sa procedez pentru tragere la raspundere in caz de proces verbal de contraventie fals ?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Sotia a fost oprita în trafic pentru ca nu avea rovinieta. In certificatul de înmatriculare figurând eu, mi s-a intocmit proces verbal de contraventie.
Pentru a plati în perioada prevazută de lege , jumatate din minimul amenzii, aveam nevoie de procesul verbal.
Aici a intervenit problema: în loc sa-mi trimita procesul verbal prin posta cu confirmare de primire, un lucrător de la drumuri a preferat să întocmescă în fals un „proces verbal de afişare la domiciliul contravenientului”.
Am depus o plângere contravenţională la judecătorie, falsitatea acestui proces verbal a fost demonstrată în justitie, cel care era mentionat drept martor pe respectivul proces verbal arătând ca semnatura de pe acesta nu-i aparţine.
Prin urmare am obtinut o solutie favorabila în acest caz.
Cum pot sa-l trag la răspundere pe cel care a întocmit respectivul proces verbal de afişare ?. Sa-l chem în justiţie , sau sa-l reclam la poliţe pentru fals ?. Unde trebuie să depun plângere, în judeţul

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

In cazul dvs. puteti face o plangere penala pentru fals, iar aceasta plangere penala o puteti depune la Parchetul de pe langa Judecatoria unde locuiti dvs. De asemenea, cu ocazia acestei plangeri va puteti constitui parte civila, in sensul in care faptuitorul poate fi obligat la plata unor daune catre dvs. in situatia in care ati suferit vreun prejudiciu material.