DWQA QuestionsCum sa-mi curat cazierul?
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

Am fost condamnat la doi ani cu executare in 1999 ptr. detinere de mercur de catre tribunalul Ploiesti.Am iesit in toamna lui 200o si n-am mai avut nici inainte si nici dupa probleme cu justitia.Am buletin de DEJ-Cluj si vreau sa va rog sa-mi spuneti unde trebuie sa introduc actiunea de reabilitare si cam ce suma ar costa acest demers.Va multumesc.

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Avand in vedere ca ati fost condamnat la o pedeapsa mai mare de un an,termenul de reabilitare se calculeaza astfel: de cand pedeapsa a fost considerata executata, adica dupa acei 2 ani, trebuie sa asteptati 4 ani plus jumatate din pedeapsa pronuntata de instanta ca sa cereti reabilitarea. In cazul dvs. nu opereaza reabilitarea de drept,ci trebuie sa cereti reabilitarea pe cale judecatoreasca.

Conditiile pentru obtinerea reabilitarii judecatoresti sunt: sa nu fi savarsit nicio infractiune in acest timp, atunci cand faceti cererea sa aveti un loc de munca si sa fi achitat cheltuielile de judecata si despagubirile la care v-a obligat instanta. Aceasta cerere se va adresa fie instantei care a judecat in prima instanta cauza, fie instantei in a carei circumscriptie domiciliaza condamnatul, cererea fiind scutita de taxa de timbru.