DWQA Questionscum pot trece parintii mei casa pe numele meu fara ca fratii sa poata avea vreo pretentie
office@cjo.ro Echipa asked 4 ani ago

As dorii un sfat. parintii mei au o casa care este trecuta pe numele amandorura. Ei vreau s-o treaca pe numele meu cat inca mai traiesc amandoi ca fratii mei sa nu mai poata avea parte din casa. Mentionez ca mai am doi frati la care le-au construit cate o casa, unul dintre ei si-a vandut-o dupa cativa ani si a cheltuit toti banii si acum s-a mutat cu ei in casa. Eu stau in chirie in alta localitate. Cm ar putea sa faca acest lucru daca fratii nu sunt deacord? Se poate face prin contract de vanzare-cumparare bunuri imobile cu drept de abitat? Sau exista o alta varianta ce nu poate fi atacata dupa moartea parintilor?

1 Answers
office@cjo.ro Echipa answered 4 ani ago

Buna ziua,

Parintii dvs. v-ar putea vinde apartamentul prin intermediul unui contract de vanzare-cumparare. Insa, trebuie sa aveti in vedere ca fratii ar putea ataca acest act pentru o eventuala reductiune (daca sunt afectate cotele lor de mostenitori), insa vor trebui sa dovedeasca ca de fapt a fost o donatie si nu o vanzare-cumparare propriu-zisa. S-ar putea face un contract de vanzare-cumparare cu drept de uzufruct sau abitatie, insa acest tip de contract nu v-ar ajuta intrucat ar intari ideea unei donatii deghizate.

Din pacate nu exista nicio varianta de neatacare daca va vinde dvs., ci eventual daca parintii vand unui tert iar acesta va vinde dvs. mai departe.

Mult succes si va multumim pentru publicarea intrebarii si increderea acordata!